Křepelka pečená

27.09.2014 02:21

Křepelka pečená

 

Ingredience


Calvados 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Játra drůbeží 200 g
Křepelka 2 ks
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 4 kávová lžička
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Šunka dušená 2 plátek
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Veka 2 plátek
 hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  •  Doba přípravy: 15 min
  •  Doba vaření: 30 min
  •  Počet porcí: 6 porcí
  1. Křepelky opláchneme, osolíme, opepříme uvnitř i zvenčí.
  2. Namočíme do mléka veku bez kůrky, necháme nasáknout, poté ji vyjmeme a vymačkáme. Rozpustíme ve woku máslo, orestujeme pokrájené šalotky. Přidáme kuřecí játra, osmahneme je, vyndáme a nakrájíme na kostky. Šalotku, veku i játra rozmělníme, promícháme. Nakrájíme šunku, přidáme ji s petrželí a vejcem k nádivkové směsi, vše promícháme. Osolíme, opepříme, připravenou nádivkou naplníme křepelky a sepneme je párátky.
  3. Osmahneme na oleji, poté vyndáme a necháme zchladnout.
  4. Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a calvadosem, přikryjeme druhou půlkou.
  5. Listové těsto rozválíme do dvou čtverců, na každý položíme křepelku mezi půlky jablek, ovineme těstem. Rozšleháme žloutek s mlékem a potřeme povrch kapsy z listového těsta.
  6. Do pekáče vložíme připravené uzlíčky, v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
  7. Výpek z pánve povaříme s vývarem a přidáme calvados. Necháme trochu vyvařit, osolíme, opepříme a podáváme s křepelkami