Naše minifarma.

28.09.2014 11:22

Tak se nám to na naší zahradě trochu rozrůstá, dědictví po našich dětech jako je Ketty (Yorkšírský teriér), Králík (kdysi asi byl zakrslý, ale to už dávno není pravda) a jeho nerozlučný kámoš Morče Ferda a konečně přechodný návštěvník Cassy (pozor to je fón s papírama) fenka Chodského psa, kterého si pořídila babička Růža aby jí ochránila před zlořádem co se tu teď potuluje po vsi. Pozor zapomněl bych na Sumce (keříčkovce) doma v akváriu a hejno karasů v jezírku na zahradě :).

Jako chovatelé několika párů papoušků jesme si koupili "Křepelky čínské" aby nám oživily spodní partie voliér, a to už byl kousek k pořízení "Křepelek japonských". Odpověděli na inzerát a jeli do Trhových svinů pro naše křepelky. Vzali jsme 7 slepiček před snáškou, které se do měsíce krásně roznesly. To taky byl jeden z důvodů proč jich nemít víc (jedna slepička by měla při spravné životosprávě snést až 300 vajíček ročně !!!).Vyrobil jsem chovné zázemí - 2x podestýlkové bednové klece pro chovná hejna, 6x bednové klece + 2x odchovna pro kuřata. Objednali stolní automatickou líheň Covina SUPER 24, nasadili 96 křepelčích vajíček a plni očekávání odpočítáváme dni které chybí do líhnutí kuřat. První líhnutí vychází na pátek 3.10. 2014.

Podle úspěchu líhnutí zaplníme snáškové klece na produkci konzumních vajec, koupíme pár kohoutků do chovných klecí a uvidíme jak se bude dařit. Tím chceme být trochu soběstační abychom nemuseli kupovat už tolik drahé vejce a maso.  Samozřejmně jestli budou přebytky, půjdou k prodeji. Chceme produkovat kvalitní domácí vajíčka a chutné maso. Krmíme značkovými krmivy "Energys UNI", nechybí zelené, skořápky atd.