Plněné křepelky

27.09.2014 01:17

Suroviny

2 křepelky, 1/2 sojového, nebo klasického rohlíku, cca 1/2 dcl mléka, 1 vajíčko, hrst listového špenátu, 50g slaniny, špetka muškátového květu, podle potřeby strouhanka, sůl, pepř, cca 20g másla, celý kmín.

Postup

Křepelky umyjeme, osušíme a osolíme- i zevnitř.
Náplň:
Půl rohlíku nakrájíme na kostičky, zakápneme mlékem a dáme je do misky. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v kastrůlku a přidáme lžičku másla. Ke slanině přihodíme špenát, necháme zavadnout a odstavíme. Do vymačkaných kostiček rohlíku vklepneme 1 žloutek, přidáme špetku muškátového květu, slaninu se špenátem, sůl, pepř a sníh z jednoho bílku. Lehce promícháme a zahustíme strouhankou-cca 1-2 lžíce. Náplní plníme bříška křepelek, která zajistíme párátky, aby náplň nevytekla. Posypeme celým kmínem, na každou křepelku dáme pláteček másla, dáme na pekáč, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme cca 20 minut přikryté na 200 stupňů. Pak odkryjeme a pečeme ještě asi 40 minut. Během pečené podléváme výpekem.
Příloha je vhodná podobná, jako ke kuřeti. Bramborová kaše, celé brambory, bramborový salát a pod. Já jsem si dala salát z červené řepy.
Poznámka
Pokud si někdo myslí, že 1 křepelka je málo na oběd, mýlí se. Naplněná křepelka vám postačí stejně, jako 1 stehno z kuřete.